У самому серці Києва колись працював унікальний ресторан, головною родзинкою якого були винні бочки, в яких відвідувачі сиділи, дегустували напої та спілкувались між собою.
Про це нагадує газета Україна молода.
У ресторані "Закарпатська троянда", навпроти кінотеатру "Київ", подавали страви української та європейської кухні. "У підвалі розливали вина прямо з бочок, привезених із Закарпаття, а нагорі працював магазин", - розповіли у спільноті "ТиКиїв".
Сьогодні "Закарпатської троянди" вже не існує, але кияни й досі пам'ятають ароматні вина та атмосферу тих вечорів. З гастрономічної карти Києва заклад зник разом з розвалом СРСР.
"В Троянді в основному тусувалась молодь, пили "Біле міцне", "Іршавське", "Закарпатська троянда". А ще їли цукерки, шоколад. Там, де замість столів були бочки, всі стіни були розписані автографами відвідувачів. Якщо не зраджує пам'ять, то вхід до дегустаційного залу коштував 3 рублі і пий скільки влізе. Але студент чи навіть роботяга, такої "роскоші" не міг собі дозволити апріорі.", - згадує один із старожилів-киян.
Як повідомляла УМ, Київ - це жива історія та атмосфера сучасного європейського міста.