Пекельна Харківщина: масована атака Харкова, Чугуєва, Кругляківки і Куп’янська, десяки постраждалих та руйнування, фото

09:57, 28.10.2024

Кількість постраждалих внаслідок атаки РФ на Харківщину зросла до 21, з них 5 дітей. (Фото: Телеграм ДСНС Харківщини)

У неділю, а також в ніч на 28 жовтня,  війська рф завдавали ударів по Харкову й області.

 

Як інформує УМ, про це 28 жовтня повідомили в у телеграм-каналі голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, ДСНС та мер Харкова Ігор Терехов.

 

За його словами Синєгубова 28 жовтня о 03:17 під обстріл у Харкові потрапила лісопаркова зона. Обстріл з влучанням в землю. Інформація щодо постраждалих не надходила.

 

Також о 02:18 зафіксовано влучання в 9-ти поверховий житловий будинок у Харкові. Частково зруйновано стіни на 9-му поверсі. Постраждали 7 людей.

 

“О 20:45 відбувся обстріл із влучанням у господарчу споруду у Харкові. Пошкоджено 21 приватний будинок та 4 автомобілі. Постраждали 6 людей.

О 20:40 зафіксовано влучання КАБ у відкриту ділянку місцевості на території приватного домоволодіння у Харкові. Частково зруйновано приватні житлові будинки, пошкоджено прибудинкові споруди, готель, багатоквартирний житловий будинок, адмінбудівлю.

28 жовтня 03:28 Чугуївський р-н, м. Чугуїв. Обстріл, горіла господарча споруда. Постраждали 8 осіб, з них 5 дітей (всі від госпіталізації відмовились).

11:18 с. Кругляківка. Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок.

10:25 м. Куп’янськ. Внаслідок артобстрілу пошкоджено будівлі приватного підприємства”, - сказано в повідомлені Синєгубова.

 

 

У свою чергу в ДСНС зазначили: "Ввечері та вночі ворог завдав ударів по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах міста Харкова, а також по місту Чугуєву Харківської області. Сталися руйнації та пошкодження житлової інфраструктури".

 

Зазначається, що у Холодногірському районі міста Харкова тривають аварійно-рятувальні роботи. За словами мера міста, наразі відомо про сімох постраждалих, у тому числі дівчину 16-ти років. Також окупанти пошкодили перекриття між 8 та 9 поверхами та зруйнували три квартири. Загалом через російську атаку зруйновано одну господарчу споруду, пошкоджено 21 приватний будинок та 4 авто.

 

Як повідомляла УМ, Дніпро зазнав ракетного удару: є загиблі та руйнування, десятки поранених.