ЗСУ поповнять Marder: німецький концерн Rheinmetall передав Україні 20 БМП

12:53, 25.10.2024

БМП Marder версії 1A3 оснащені додатковими лазерними далекомірами для ефективного і точного ураження цілей. (Фото: ДШВ ЗСУ)

Збройним силам України німецький оборонний концерн Rheinmetall передав ще 20 бойових машин піхоти Marder. Постачання відбудеться наприкінці третього кварталу 2024 року.

 

Як інформує УМ, про це 25 жовтня повідомила пресслужба компанії.

 

Таким чином, загальна кількість бойових машин, поставлених прямо чи опосередковано - шляхом так званого кільцевого обміну - в Україну, становить близько 200 одиниць. З них понад 100 становлять саме моделі Marder 1A3.

 

Зазначається, що угода про кільцевий обмін також передбачає постачання двозначної кількості інших одиниць техніки - бойових машин піхоти Marder і основних бойових танків Leopard.

 

"Останнє замовлення на постачання 20 БМП Marder, що фінансується німецьким урядом, коштує двозначну суму в мільйони євро", - додали у компанії.

 

Особливістю БМП Marder версії 1A3, які Rheinmetall постачає в Україну, є те, що вони оснащені додатковими лазерними далекомірами для ефективного і точного ураження цілей.

 

Компанія Rheinmetall вперше отримала замовлення на постачання цих БМП ще в березні 2023 року і вже тоді виконала поставку 20 одиниць для України.

 

Як повідомляла УМ, Frankenstein від Rheinmetall: німецький концерн передасть Україні новітні танки.