Неякісна тушонка для ЗСУ: Міноборони проводить перевірку

10:43, 16.10.2024

Міноборони перевіряє інформацію про постачання неїстівних консервів для ЗСУ.

Спеціальну перевірку щодо інформації, раніше оприлюдненої у ЗМІ, про ймовірне постачання військовим неякісної тушонки, зокрема свинини проводить Міністерство оборони України.

 

Як інформує УМ, про це 16 жовтня у телеефірі поінформувала радниця зі стратегічних комунікацій Державного оператора тилу (ДОТ) Тетяна Харченко.

 

"Перш за все, це - прикра ситуація, з якою ми маємо щось робити. Щодо цих матеріалів, які були оприлюднені журналістами, наскільки мені відомо, то зараз проводиться спецперевірка Міністерством оборони і підпорядкованими підрозділами щодо підтвердження фактів, які були у журналістському розслідуванні", - заявила вона.

 

За її словами, зі свого боку представники ДОТ теж провели низку виїздів на місця і говорили з постачальниками та з субконтракторами.

 

"Ми можемо вже стверджувати про те, що була певна фальсифікація документів з боку постачальника. І наразі ми чекаємо (у найближчі дні) висновок комісії від Міноборони, який буде для нас базою, з якою ми вже можемо працювати і накладати санкції або приймати будь-які управлінські рішення у межах наших контрактів із постачальником", - зазначила Харченко.

 

 

Дещо раніше ЗМІ поінформували з посиланням на заяви військовослужбовців про те, що захисникам нібито поставляють неякісні консерви, зокрема свинину.

 

У ЗМІ також зазначили, що, зокрема, у тушонці від ТОВ "Ментеріка" понад 60% вмісту бляшанки складає вода, а точніше - ріденький бульйон.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони платить за харчування військових у двічі-тричі дорожче за ринок.