Пузир перехитрив рашистів: фільм «Хазяїн 2. На своїй землі» одним із перших подивився третій президент Віктор Ющенко

16.10.2024

Віктор Ющенко і Богдан Бенюк на допрем’єрному показі «Хазяїна 2». (Фото надане пресслужбою «1+1 Україна».)

Ми засіяли «Хазяїн 2», — написав на своїй сторінці у фейсбуці в березні актор Богдан Бенюк.
 
Й ось зійшло: 13 жовтня відбулася прем’єра телевізійного фільму «Хазяїн 2. На своїй землі».
 
Глядачі тепер мають змогу дивитися другу частину осучасненої історії харизматичного Терентія Пузиря, образ якого у своєму часі описав класик української літератури Іван Карпенко-Карий. 
 
За сюжетом другої частини, головний герой опиняється під окупацією після 24 лютого 2022 року, російські загарбники перетворюють його агрофірму на свою військову базу.
 
Оскільки терор окупантів з рф набирає шалених обертів, Терентія змушують робити складний вибір — пристосовуватися в надії на власне виживання чи діяти заради порятунку всієї громади.
 
Напередодні одними з перших побачили нову кінороботу третій президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною, акторка Олеся Жураківська, телеведучі Костянтин Грубич та Соломія Вітвіцька.
 
«Побачене пройняло, зрезонувало, змусило згадати свій досвід перших післяокупаційних місяців на Київщині, — написав Костянтин Грубич. — Не бачивши першого сезону серіалу, можна починати з другої, бо сприймається як окрема історія, в якій усе зрозуміло. Перед очима оживає печворк у мінорних тонах, де з різних клаптиків-доль-характерів мешканців одного українського села неподалік недружнього кордону складається цілісна картина перших днів повномасштабного вторгнення росії на нашу землю. Метаморфози з головним героєм і його найближчими родичами відбуваються на тлі коротких сцен з іншими односельцями. Місцевий «олігарх» умить стає безпомічним і безпорадним, влада і гроші, до яких він звик, втратили свою силу. Залишилося лише почуття гідності і стрижень відповідальності за родину, за підлеглих, за свою землю врешті».
 
На одному знімальному майданчику знову зустрілися зіркові Богдан Бенюк, Віктор Жданов, Ольга Сумська. Також у продовженні історії про Терентія Пузиря задіяні Валентина Сергеєва, Катерина Алексєєва, Ілля Пономаренко.
 
«24 лютого 2022 року абсолютно кардинально змінило всіх нас. На захист нашої Батьківщини стали не тільки Збройні сили України, а й ті, хто працює на нашій українській землі. І не має значення, це тракторист чи власник агрофірми. Наш Хазяїн постає перед вибором, коли весь його світ окуповують окупанти. Я думаю, Карпенко-Карий точно хотів би побачити свого персонажа в умовах боротьби за свободу і незалежність нашої рідної землі», — прокоментував Богдан Бенюк, якого за виконання головної ролі у «Хазяїні 2» встигли охрестити епічним героєм нашого часу, в якому видно силу, страх, любов, рішучість, готовність піти на смерть заради родини й односельців. 
 
Над виробництвом телевізійного фільму працювала «Основа Фільм Продакшн». Проєкт реалізовано за підтримки USAID.
 
Автори сценарію — Тарас Антипович, Валентина Руденко, Тарас Ткаченко. Режисери — Тарас Ткаченко та Заза Буадзе. Продюсери — Вікторія Горенштейн та Тетяна Куц.
 
Вони акцентують, що контент є однією з форм зброї в інформаційній війні. Керівник напряму програми USAID Агро Сергій Кубах, який був залучений до роботи над сценарієм, зазначив, що фільм привертає увагу до українських аграріїв. 
 
Один з них, хто був серед гостей допрем’єрного показу, але відмовився називатися, пережив окупацію, зазначив, що команді фільму вдалось передати події перших місяців війни на окупованій території.
 
«Я дивився і згадував Усе це, — прокоментував чоловік. — Воно так і було. Росіяни заїхали на БТРах, я їх побачив — і серце наче завмерло. На фермі стояла їхня танкова бригада. Ми давали наводку, щоб били по ній. Це було дуже емоційно, і я знову все пережив».
 
Показують «Хазяїна 2» на телеканалі «1+1 Україна» та на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ — ексклюзивному діджитал-трансляторі цього телевізійного фільму.