Укроборонпром наростив доходи на 50%

17:05, 09.10.2024

Укроборонпром відкриває спільні цехи з іноземними партнерами. (facebook.com/ukroboronprom)

АТ "Українська оборонна промисловість" (Укроборопром) наростив чистий дохід на 50% за останні три квартали 2024 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили у пресслужбі Укроборонпрому, передає "ЕП" у середу. 
 
Зокрема, з січня по вересень 2024-го найбільший вітчизняний виробник озброєнь заробив 83,1 млрд грн, в той час, як в аналогічний період минулого року дохід становив 55,4 млрд грн.
 
Відтак, чистий прибуток компанії за цей же період зріс на 37,2% – з 6,37 млрд грн до 8,74 млрд грн. 
 
В УОП зазначили, що загальний обсяг виробництва та ремонту в одиницях продукції збільшився на 408%. Зокрема зросли обсяги виробництва безпілотників, боєприпасів та високоточного озброєння. 
 
До державного АТ "Українська оборонна промисловість" входить 70 підприємств вітчизняного оборонного комплексу та літакобудування. У 2023-му році УОП  вперше в історії увійшла до ТОП-50 світових оборонних компаній, заробивши 2,2 млрд дол. 
 
Нагадаємо, нещодавно колишній гендиректор компанії Герман Сметанін пішов з посади, очоливши Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. 20 вересня в УОП оголосили конкурс на посаду нового генерального директора.
 
Як повідомляла "УМ", влітку Сметанін заявив, що Україна за доволі стислий проміжок часу розробила та запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони.