Range Rover за копійки: у матері депутата Київради конфіскують елітний позашляховик

15:19, 07.10.2024

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, куплений за 65 тис. гривень - прокуратура довела у суді вчинення депутатом правопорушення, пов'язаного з корупцією (Фото: Фейсбук Київська міська прокуратура)

Прокурорами Київської міської прокуратури доведено в судді вчинення депутатом Київської міської ради IX скликання адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків (ч. 1 ст. 172-5 КУпАП).

 

Як інформує УМ, про це 7 жовтня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Фейсбуці.

 

«Установлено, що матір депутата Київради за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи RANGE ROVER SPORT 2020 року випуску за 65 тис. гривень.

 

При цьому, у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн гривень. Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом «Про запобігання корупції»», - сказано, зокрема, в повідомлені столичної прокуратури.

 

Шевченківським районним судом міста Києва депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 2550 грн з конфіскацією подарунка - автомобіля RANGE ROVER SPORT 2020 року випуску.

 

Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційної скарги залишив в силі рішення суду першої інстанції.

 

Зазначений протокол складено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Національної поліції України.

 

Як повідомляла УМ, Корупційний скандал: на Хмельниччині мама та син збагатилися на мільйони доларів, підробляючи посвідки.