Президент побував у 82-й бригаді: нагородив воїнів котрі беруть участь в операції на Курщині, фото

18:47, 04.10.2024

Президент зустрівся з воїнами, які беруть участь в операції на Курщині. (Фото: сайт ОП)

Під робочої поїздки на Сумщину Президент Володимир Зеленський 4 жовтня зустрівся з воїнами 82 десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, які беруть участь в операції в Курській області.

 

Як інформує УМ, про це йдеться  4 жовтня у повідомленні глави держави на сторінці у Facebook та на сайті ОП.

 

У Сумській області Президент України Володимир Зеленський відвідав командний пункт 82-ї окремої десантно-штурмової Буковинської бригади, яка виконує бойові завдання в межах операції на Курщині.

 

«Курська операція дуже сильно допомогла мотивувати тих, хто дає нам пакети підтримки зброєю за кордоном. Тому це була нова хвиля, вона була дуже важливою, і ви, напевно, навіть не уявляєте до кінця, як ви допомогли саме для цього рішення», – сказав Глава держави.

 

Президент заслухав доповідь командира бригади Героя України Дмитра Волошина про оперативну ситуацію у смузі відповідальності бригади, виконання бойового завдання та взаємодію із суміжними підрозділами.

 

Він також доповів про досвід бригади у застосуванні систем РЕБ, розвідувальних і FPV-дронів та в боротьбі з російськими безпілотниками.

 

 

Окремо обговорили забезпечення бригади технікою та боєприпасами, комплектування особовим складом і навчання.

 

Володимир Зеленський відзначив державними нагородами воїнів тих підрозділів, які беруть участь в операції на території Курської області: орденами Богдана Хмельницького І та ІІІ ступенів і орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 

«Я хочу вам особисто подякувати за Курську операцію. Всім командирам, сержантам, усім солдатам, вашим побратимам передайте від мене вдячність. У час довгої війни треба не просто мотивувати особовий склад. Мотивувати треба увесь світ і переконувати, що українці можуть бути міцнішими за ворога», – сказав Глава держави.

 

Крім того, Президент присвоїв звання генерал-майора заступникові начальника Генерального штабу ЗСУ бригадному генералу Михайлу Драпатому, а також звання бригадного генерала – командиру 9-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України полковнику Олександру Луценку.Як повідомляла АрміяInform, на підконтрольній Силам оборони території Курської області про місцевих мешканців піклуються виключно українські військові. Також повідомлялося, що російські військові б’ють по Суджі, руйнуючи цивільну інфраструктуру містечка,

 

Як повідомляла УМ, на Курщині воюють специ ФСБ.