Бояться «втягнення у війну»: НАТО не збиватиме ракети і дрони над Україною

13:22, 04.10.2024

Пентагон (США продовжуватимуть надавати Україні необхідну для цього підтримку).

Перехоплювати ракети та безпілотники над Україною НАТО не буде  так, як робить це над Ізраїлем, бо це "два дуже різні ландшафти і поля бою" і це було б "втягненням нас у війну".

 

Як інформує УМ, про це повідомили заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу та сайт Пентагону.

 

"Ми говоримо про два дуже різні ландшафти і поля бою. Президент на самому початку, коли Росія вторглася в Україну, доручив цьому департаменту забезпечити Україну тим, що їй потрібно на полі бою", - сказала, зокрема, Сабріна Сінгх.

 

Речниця Пентагону підкреслила, що Україна дуже успішно використовує засоби протиповітряної оборони та інші можливості, щоб продовжувати відвойовувати свою територію.

 

Вона також повідомила про розмову очільника Пентагону Ллойда Остіна з міністром оборони України Рустемом Умєровим: щоб отримати останню інформацію з поля бою, щоб краще зрозуміти, які ще сили і засоби можуть знадобитися Україні.

 

Сінгх підкреслила, що президент США Джо Байден взяв на себе зобов'язання, що Сполучені Штати не вступають в Україну, але підтримують Україну в її зусиллях повернути свою суверенну територію.

 

На запитання, чи влучання про цілях з польської чи румунської території теж б вважалося вторгненням, Сінг підтвердила, що "це було б втягненням нас у війну в інший спосіб".

 

Вона також зауважила, що Україна "змогла успішно захиститися від російських ударів по своїх містах, по населенню, по інфраструктурі".

 

І додала, що США продовжуватимуть надавати Україні необхідну для цього підтримку.

 

Нагадаємо, що 3 жовтня Президент України Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте посилення ППО, членство України в НАТО та закликав до спільного захисту неба, як в Ізраїлі.

 

Як повідомляла УМ, Окреслив три пріоритети: Рютте обрано новим генсека НАТО.