Прискорити розгляд членства України в НАТО закликали активісти у Парижі

10:45, 02.10.2024

Паризька акція підтримки України. (Фото Юлії ШИПУНОВОЇ.)

«Дякуємо за захист» - плакати із таким написом несли українські та європейські активісти вулицями французької столиці 1 жовтня, коли в Україні відзначали День захисників і захисниць.  Багато присутніх були вдягнуті у футболки, на яких також майоріли  вдячні написи.

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто віддав своє життя в боротьбі за Незалежність нашої країни. Після спільної ходи під жовто-блакитними прапорами на площі лунали слова на підтримку України українською та французькою мовами. Також виконували патріотичні пісні, а діти малювали серця на знак захоплення мужністю військових, які протистоять російській навалі. Окрім цього присутні закликали прискорити розгляд членства в НАТО.

 

«Завдяки згуртованості українців та спільній роботі вдалося змінити ставлення французьких політиків щодо підтримки України.  Ми регулярно зустрічаємося із французькими та європейськими політиками. Наші обговорення стосуються, в першу чергу, посилення військової підтримки та визнання росії державою – терористом. Українська громада за кордоном не зупиняється, щоденно нагадуючи  європейцям, що разом ми зможемо зупинити війну», -  зазначив голова «Об’єднання українців у Франції» Жан П’єр Пастернак, один із організаторів акції.

 

 

Окрім Парижу, українці, разом із європейцями 1 жовтня вшанувати захисників та захисниць  на площах  Праги, Гельсінкі, Будапешту, Лондону та інших закордонних міст. Світ не повинен забувати про те, що вже відбулося і не повинен закривати очі на те, що відбувається зараз – криваву російсько-українську війну. Це один із головних посилів таких зібрань.   

 

Юлія ШИПУНОВА (з Парижу)