«Армія+»: Міноборони дозволило військовим оновити свій статус щодо служби

14:55, 27.09.2024

В Армія+ військові зможуть оновити свій статус про військову службу.

Нова функція виправлення даних про службу для військовослужбовців запроваджена в застосунку "Армія+".

 

Як інформує УМ, про це 27 вересня повідомила пресслужба на сайті Міністерства оборони України.

 

Як пояснили в оборонному відомству, після запуску "Армії+" певна частина військовослужбовців зіткнулася із тим, що інформація про військову службу не відображається у застосунку.

 

Найчастіше це траплялося через те, що оператори територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не оцифрували дані про актуальний статус обліку громадянина.

 

Для виправлення даних користувачу необхідно було встановити застосунок "Резерв+" і через нього надіслати запит.

 

"Лише за перші чотири тижні релізу дані про свою службу актуалізували понад 60 тисяч військових, зокрема через "Резерв+". Це було незручно, вимагало встановити ще один застосунок та не давало військовому зворотного зв’язку про свою заявку на оновлення даних", - розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

 

Тому, за її словами, у Міноборони розробили функціонал, який дозволяє оновити інформацію про військову службу через застосунок "Армія+" у кілька кліків та отримати номер заявки, щоб далі за ним уточнити статус.

 

Для оновлення статусу в Армія+ необхідно:

 

 Завантажити/оновити застосунок й авторизуватися;

 Якщо інформація в реєстрі відсутня, на екрані з’явиться повідомлення "Ми не знайшли даних про вашу військову службу", тоді натиснути "Я точно чинний військовий";

 Заповнити форму, вказати необхідні дані та надіслати;

 Військовий отримає номер заявки, завдяки якому зможе відстежувати її статус, та очікувати сповіщення про результат.

 

У Міноборони додали, що загалом за півтора місяця роботи в застосунку "Армія+" авторизувалися понад 270 тисяч військовослужбовців.

 

Застосунок впровадила тисяча військових частин, а також були подані 7 тисяч електронних рапортів, що мають юридичний статус паперового.

 

Як повідомляла УМ, Електронна ідентифікація: Міноборони пропонує дозволити призовникам ставати на військовий облік онлайн.