Шестигодинна тривога: Київ масштабно атакували «Шахедами»

09:31, 26.09.2024

Київ пережив масштабну атаку дронами типу "Шахед".

Російські терористи в ніч на 26 вересня влаштували масштабну майже шестигодинну атаку ударними дронами "Шахед" на Київ. У місті пошкоджено цивільну забудову, інфраструктуру і поранено дитину.

 

Як інформує УМ, про це 26 вересня повідомив начальник КМВА Сергій Попко у Телеграм.

 

Сили протиповітряної оборони зафіксували, що загалом у напрямку столиці прямувало понад півтора десятка ворожих безпілотників. Бойова робота в повітряному просторі Києва на його підступах велася протягом 5 годин.

 

За даними Попка, силами та засобами ППО було знешкоджено приблизно десяток російських ударних дронів. Точну кількість і тип БпЛА у своїх звітах оприлюднять Повітряні Сили.

 

Внаслідок сьогоднішньої атаки в Печерському районі через уламки сталася розгерметизація газової труби у житловому будинку. Крім того, пошкоджено близько 20 автомобілів.

 

Також уламки впали на території дитячого садочку. На цю хвилину відомо про одну поранену дитину. Її ушпиталено з різаними ранами.

 

За уточненими даними, інформація про поранену дитину в Києві не підтвердилася. У КМВА зазначили, що вона отримала поранення не через атаку БпЛА.

 

Нагадаємо, повітряна тривога у Києві була оголошена о 1.40 годині й впродовж ночі у місті неодноразово було чути вибухи через роботу сил ППО.

 

Доповнено: А о 10 год в Києві знову пролунав сигнал повітряної тривоги.

 

Загалом в ніч на 26 вересня 2024 року ворог атакував Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської області, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу "Shahed" (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Орел, Курськ).

 

Про це 26 вересня повідомили в пресцентрі командування Повітряних сил у Телеграм.

 

Як зазначається, до відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

 

У результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БпЛА.

 

"Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один – повернувся у Росію, ще один залишається в повітряному просторі України, йде бойова робота", - повідомили у ПС.

 

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

 

Як повідомляла УМ, рашисти вгатили КАБами по школі на Херсонщині.