Жертва має право на оборону: Сікорський закликає дозволити Україні бити вглиб рф

18:04, 25.09.2024

Сікорський згадав російську ракетну атаку, під час якої у Львові загинула майже вся родина Базилевичів. (x.com/radeksikorski)

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вкотре наголошує західним партнерам і союзникам, що Україна повинна отримати дозвіл бити вглиб росії.

 

На його переконання, жертва агресії має право оборонятися, у тому числі ударами по території агресора.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у коментарі CNN у середу.

 

Дипломат Сікорський згадав російську ракетну атаку, під час якої у Львові загинула майже вся родина Базилевичів.

 

"Я був у Львові, і там російська ракета вбила цілу родину – батько дивився, як з-під завалів дістають тіла його дружини і трьох доньок...

 

Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією рф і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу.

 

Жертва агресії має право оборонятися, у тому числі ударами по території агресора", - сказав очільник польського зовнішньополітичного відомства.

 

Міністр також зауважив, що до усіх держав світу у разі ведення бойових дій існують обмеження, визначені міжнародним гуманітарним правом, проте росія систематично ігнорує їх.

 

Сікорський додав, що рф системно нищить українську енергетичну інфраструктуру і вже зруйнувала близько 70% об’єктів.

 

Також дипломат сказав, що з серпня ЗСУ вже перебувають у Курській області рф – вочевидь із натяком, що це мало би розвіяти побоювання західних союзників щодо реакції Кремля на перетин "червоних ліній".

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно міністр Сікорський сказав, що його країна  підтримує Україну, але ця підтримка не є безумовною. Мовляв, Варшава має і вимоги до Києва.