Із Глухова на Сумщині евакуювали третину населення

15:58, 22.09.2024

Прикордонні міста і села Сумщини перебувають під постійним ворожим вогнем. (Фото Сумської ОВА)

Майже третину населення, зокрема майже 70% дітей, евакуювали з прикордонного міста Глухів на Сумщині, станом на 22 вересня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила голова Глухівської громади Надія Вайло, передає Сумська ОВА.

 

«Ви знаєте, що у місті Глухів оголошена обов’язкова евакуація. Є розпорядження начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха.

 

Я вважаю, що ця евакуація сьогодні дійсно на часі. Тому що наше місто розташовано у прикордонній зоні і ми всі відчуваємо, що збільшилась кількість обстрілів.

 

Ми не знаємо, як в подальшому розвиватиметься ситуація, тож для того, щоб убезпечити людей, а особливо дітей, сьогодні і проводяться евакуаційні заходи», - зазначила чиновниця.

 

                                                         Голова Глухівської громади Надія Вайло.

 

Пані Вайло також повідомила, що станом на сьогодні з м. Глухів виїхало 10 тисяч людей, або майже третина жителів міста.

 

"Особливу увагу ми звертаємо на евакуацію дітей. І з моменту проголошення евакуаційних дій, майже 70% дітей уже евакуйовано", - додала голова громади.

 

Нагадаємо, на Сумщину і місто Глухів зокрема, російські терористи регулярно скидають КАБи.

 

Як повідомляла «УМ», російські нелюди вдарили керованою авіаційною бомбою (КАБ) по геріатричному пансіонату в Сумах у четвер, 19 вересня.

 

Снаряд влучив у будівлю закладу, де проживала 221 людина похилого віку, були й лежачі пацієнти. Їх терміново евакуювали із приміщення та надали допомогу прямо на вулиці, на траві.