У Києві фіксують високу забрудненість повітря

11:06, 22.09.2024

На Київщині триває ліквідація загорання торфу. Через це повітря у столиці забруднене. (Фото ДСНС України)

Високий рівень забрудненості атмосферного повітря утримується в Києві станом на ранок 22 вересня.

 

Радіаційний фон - у нормі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє КМДА з посиланням на дані столичного Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату в неділю.

 

Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є пожежі в екосистемі Київської області.

 

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано:

 

закрити вікна;

обмежити перебування на вулиці;

пити багато води;

якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

 

 

Правий берег

 

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Європейського Союзу, 64-Г загальний індекс якості повітря – 71 (середній рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 63 (середній рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Турівська, 28 загальний індекс якості повітря – 76 (високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря – 64 (середній рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Китаївська, 22 загальний індекс якості повітря – 76 (високий рівень забрудненості).

 

Лівий берег

 

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря – 100 (дуже високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 97 (високий рівень забрудненості).

 

У загальному світовому рейтингу Київ знаходиться на 9 місці.

 

Як повідомляла "УМ", стан повітря у Києві різко погіршився до критичних показників 20 вересня вранці.