Байден доручив «зрушити небо і землю» для допомоги Україні

10:24, 22.09.2024

Байден прагне посилити Україну в останні місяці і тижні своєї каденції. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джозеф Байден прагне посилити Україну в останні місяці і тижні своєї каденції.

 

Господар Білого дому нібито доручив усім підлеглим «зрушити небо і землю», щоб Україна отримала від Штатів усю потрібну допомогу.

 

Як інформує Україна молода, про це сказав представник Ради національної безпеки США Майкл Карпентер у інтерв’ю українській службі «Голосу Америки».

 

Він пояснив, що вказівки Байдена стосувалися військової, а також енергетичної допомоги та тих коштів, що передбачав схвалений у квітні законопроєкт на 61 млрд доларів.

 

Пан Карпентер підтвердив, що американський президент хоче бачити перемогу України у війні з росією частиною своєї політичної спадщини, а тому, мовляв, він розуміє, що українцям потрібно дати силу, щоб вони могли здобути цю перемогу.

 

Щодо самого  плану перемоги, який президент України Володимир Зеленський невдовзі планує показати Байдену, то в Білому домі перебувають в постійній комунікації з українськими партнерами, запевняє представник РНБО.

 

Він анонсував, що протягом наступних тижнів і місяців США розпочнуть низку ініціатив, «щоб посилити позицію України» Раніше Зеленський згадував про «швидкі» рішення партнерів до кінця року, за умови яких план перемоги буде успішним.

 

Крім того, Карпентер наголосив, що США «зроблять усе можливе», щоб найближчими тижнями надіслати Україні якомога більше допомоги з тих 6 млрд доларів із президентського розпорядження про скорочення коштів (PDA), які можуть «згоріти» вже у вересні.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський та Байден планують зустрітися у Вашингтоні вже 26 вересня. Під час зустрічі український президент, зокрема, презентує американському колезі план перемоги України у війні.