Західні союзники не повинні боятися путіна – Сибіга

13:17, 15.09.2024

Андрій Сибіга нагадав про пустопорожні погрози путіна. (Фото МЗЗ України)

Новопризначений міністр закордонних справ України Андрій Сибіга вважає, що погрози російського диктатора путіна не діють, тому західні союзники України не повинні на них піддаватися.

 

Як інформує Україна молода, про це Андрій Сибіга написав у соцмережі Х в неділю.

 

Глава МЗС нагадав, що навесні 2022 року путін попереджав про «нечувані наслідки» у разі, якщо Захід надасть Україні зброю для оборони.

 

«Зброю надали. путін нічого не зробив. Подібна риторика повторювалася багато разів за останні роки», - стверджує Сибіга.

 

Він також зауважив, що путін погрожував наслідками за розширення НАТО, однак не зробив нічого, коли Фінляндія і Швеція приєдналися до альянсу. Аналогічною була реакція лідера Кремля і тоді, коли Україна отримала винищувачі F-16.

 

«Щоразу, коли путін стикається із силою, він відступає і знаходить способи пояснити це своїм людям», – наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

 

І зазначив, що путін погрожує, щоб послабити підтримку України, натомість, за його словами, союзники мають її посилити.

 

«Зняти обмеження. Зміцнити далекобійність, повітряний щит, економічну, енергетичну стійкість України. Страх і зволікання - це смерті та кризи. Щоб відновити мир, потрібна сміливість, а не страх», - підкреслив Сибіга.

 

Як повідомляла «УМ», генсек НАТО Єнс Столтенберг визнав, що країни Альянсу могли б краще озброїти Україну, тим самим запобігши великій війні.