На Хмельниччині затримали автоматника за розстріл авто поліції, фото

11:54, 14.09.2024

Бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД затримали стрільця з села Олешин. (Фото Нацполіції)

Лише бійцям спецпідрозділу КОРД вдалося затримати чоловіка з автоматом, який  розстріляв два службових авто поліції та поранив правоохоронця і цивільного на Хмельниччині вночі 14 вересня.

 

Залом нетверезий стрілок випустив з автомата Калашникова 60 набоїв.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Хмельниччини в суботу.

 

Все відбулося близько першої години ночі в селі Олешин Хмельницької територіальної громади.

 

Саме там екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль місцевого жителя для перевірки причин руху під час комендантської години.

 

З’ясовувалося, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння – "Драгер" засвідчив наявність 1,27 проміле алкоголю в організмі.

 

 

Правоохоронці склали на керманича протокол, після цього водій, який мешкає неподалік, пішов додому начебто для розв'язання питання з транспортним засобом, при цьому залишивши в автомобілі свого товариша.

 

Повернувся він до місця події уже з автоматом Калашникова та почав стріляти у правоохоронців. Поліцейські відкрили вогонь у відповідь та викликали допомогу. 

 

Зловмисник випустив з автомата Калашникова 60 набоїв.

 

 

В результаті стрілець поранив одного з працівників поліції та пасажира свого ж автомобіля. Їх госпіталізували до лікарні для надання медичної допомоги.

 

Правоохоронець перебуває у важкому стані.

 

Також пошкоджено два службових авто: одне екіпажу, який зупинив зловмисника, інше - бійців спецпідрозділу, які прибули за викликом на допомогу колегам.

 

В результаті проведення спецоперації бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД затримали стрільця.

 

Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею "Посягання на життя працівника правоохоронного органу".

 

Як повідомляла «УМ», заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий вважає, що в українців на руках може бути від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї.