На Курщину перекидають досвідчені бойові підрозділи рф - ISW

09:56, 13.09.2024

ЗСУ в Курській області втрачають цінну бронетехніку вдвічі швидшими темпами.

У Курській області влада росії розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії та може почати передислокацію більш досвідчених бойових підрозділів для підтримки своїх поточних контратак і майбутніх контрнаступальних операцій проти українських військ на території рф.

 

Як інформує УМ, рро це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

 

У звіті посилаються на кадри, опубліковані 11 вересня, на яких нібито видно, як підрозділи російського 137-го полку (106-ї дивізії ПДВ) беруть участь у наступальних діях на північний захід від села Снагость Курської області.

 

Аналітики зафіксували повідомлення про те, що підрозділи 137 полку ПДВ станом на кінець серпня діяли на Сіверському напрямку в Україні.

 

Крім того, у Курській області також діють підрозділи 51-го полку ПДВ 106-ї дивізії ПДВ.

 

Російська влада потребуватиме додаткової живої сили та більш досвідчених підрозділів, щоб повністю витіснити українські сили з Курської області, наголошує ISW.

 

"Досі російська влада значною мірою покладалася на погано навчених і екіпірованих призовників та невеликі підрозділи російських регулярних і нерегулярних військ для боротьби з українським просуванням у Курській області. Імовірно, для повного витіснення українських військ з Курської області їй знадобиться додаткова жива сила та більший бойовий досвід, щоб повністю витіснити українські сили з Курської області", - пишуть аналітики.

 

Аналітики ISW вважають, що російська влада може сконцентрувати додаткові підрозділи 106-ї дивізії ПДВ та інших більш досвідчених формувань у Курській області для контратак.

 

Нагадаємо, у вівторок, 10 вересня, війська рф почали проводити контратаки у Курській області.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський заявив 12 вересня, що контрнаступальні дії рф у Курській області йдуть за українським планом.