В Україні почали виробляти набої для АК-47 калібру 5,45

16:02, 12.09.2024

Розмови про будівництво патронного заводу лунали ще з 2014 року. (Фото6 Телеграм Про Зброю)

Патронний завод, де почали виробляти власні набої для автомату Калашникова, нарешті запрацював в Україні.

 

Як інформує УМ, про це 12 вересня повідомило видання Defense Express.

 

Українські захисники вже використовують патрони на передовій. Це — боєприпаси 5,45х39 під АК-74 та похідних і дуже важливими словами на упаковці — "Вироблено в Україні".

 

Маркування упаковки не містить дані про потужності виробництва, але, як пише Defense Express, факт того, що у Сили оборони України почали надходити вітчизняні патрони більш ніж важливий. Особливо в умовах, коли фрази про будівництво патронного заводу лунали ще з 2014 року.

 

На коробках є написи FMJ BT — це full metal jacket boat tail, це — куля із загальнометалевою оболонкою та конічною формою хвостової частини. Також є номер 1305-61-001-7027 це інвентарний номер НАТО, де перші чотири цифри означають боєприпаси у калібрі до 30 мм, 61 — код України, а решта — код самого предмета. Також серійний номер партії також зроблений латиницею, при цьому з огляду на нього, це далеко не перша партія.

 

 

"Виробництво набоїв саме радянських калібрів зараз для України цілком може мати значно більший пріоритет, ніж патронів натівського стандарту. Бо радянського стрілецького озброєння у Силах оборони України значно більше західного, а питання де брати до нього патрони доволі відкрите", — пише видання.

 

Зазначається, що на останній зустрічі у форматі "Рамштайн" було озвучено інформацію, що американська компанія D&M Holding Company побудувала завод з виробництва боєприпасів в Україні й зараз вже розширює виробництво.

 

Нагадаємо, що 19 серпня повідомлялося, що концерн "Калашников" анонсував нову модель мисливської рушниці "Рекорд" версії 06 під патрон 7,62х54R. Розробка моделі 2024 року проходила в конструкторсько-технологічному центрі концерну з урахуванням сучасних вимог до високоточної стрільби.

 

Як повідомляла УМ, в Україні кодифікували перші осколкові гранати власного виробництва.