Юні манкурти: на ТОТ України школярі виготовлятимуть безпілотники на уроках праці

13:46, 12.09.2024

Школярі на ТОТ України виготовлятимуть безпілотники на уроках праці. (Фото: сайт ЦНС)

Вже до кінця першої навчальної чверті підручники з “безпілотних авіаційних систем”  будуть завезені на тимчасово окуповані території України.

 

Як інформує УМ, про це 12 вересня повідомили на сайті Центру національного спротиву.

 

Випустила їх на росії компанія-виробник дронів “Геоскан” і видавництво “Просвєщєніє”.

 

Підкреслюється, що посібник створено для реалізації федерального проекту “Кадри для БАС”. Федеральний проєкт “Кадри для БАС” входить до складу кремлівського проєкту з розвитку безпілотних авіаційних систем.

 

До книжки включено глави про класифікацію та будову дронів, основи ручного пілотування, конструювання та сфери застосування БПЛА – зокрема й військові. Передбачається, що на практичних заняттях учні будуть виготовляти безпілотники.

 

Нагадаємо, що кожен регіон рф, зокрема і так звані “нові” (окуповані), за планом кремля отримає близько 301 млн рублів на закупівлю обладнання для уроків з розробки, виробництва та експлуатації FPV.

 

«Залучення дітей до виробництва бойових дронів є грубим порушенням міжнародного права та ще одним свідченням цинічності кремлівської військової машини. Ціле покоління української молоді втягується в процес мілітаризації, створюючи враження, що війна, яку принесла на нашу землю путінська росія — це норма. Ми закликаємо допомагати Силам оборони України звільняти українські землі від окупанта. Надсилайте інформацію про ворога та його розташування на наш чат-бот», - додали в ЦНС.

 

Як повідомляла УМ, із ТОТ на Батьківщину вдалося повернути 10 українських дітей.