ОПК України зріс ушестеро завдяки інвестиціям – Блінкен

10:56, 12.09.2024

Ентоні Блінкен на саміті Кримська платформа в Києві. (Фото Офісу президента)

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що комплекс оборонного виробництва в Україні розширився за останні роки приблизно в шість разів.

 

За його даними, це стало можливим, головним чином, завдяки інвестиціям ззовні.

 

Як інформує Україна молода, про це Блінкен  заявив у Києві під час пресконференції. Також про український ОПК йшлося під час зустрічі держсекретаря США із Зеленським, передає Офіс президента.

 

«Оборонно-промислова база України зросла вшестеро за останні пару років. Це результат колосальних інвестицій, які були зроблені багатьма із нас»,- підкреслив глава американської дипломатії на полях саміту Кримська платформа в Києві. 

 

Пан Блінкен підкреслив, що це працює на довгострокові інтереси України, що є дуже важливим, оскільки «одним із показників успіху України є здатність міцно стояти на власних ногах, у військовому, а також економічному, демократичному та військовому плані».

 

Він зазначив, що інвестиції в оборонно-промислову базу «є найкращим способом гарантувати, що агресія росії не повториться, і що Україна матиме можливості стримувати агресію, а в разі потреби, й захистися від неї».

 

У цьому зв’язку він висловив переконання, що компанії в усьому світі бачать Україну як «дуже привабливе місце для інвестицій, навіть попри продовження агресії».

 

Зауважимо, що держсекретар США Ентоні Блінкен разом із главою МЗС Великої Британії Девідом Ламмі обговорили з державним керівництвом України в Києві ситуацію на полі бою, потреби України, можливості ударів по рф та інші питання.

 

Як повідомляла «УМ», 11 вересня до Києва прибула низка високих гостей для участі в четвертому саміті міжнародної Кримської платформи.

 

Окрім лідерів окремих держав на саміт приїхав зірка Голівуду, 79-ріний американський актор Майкл Дуглас із сином Діланом.