Переговори з рф можливі тільки з позиції сили – секретар РНБО

18:41, 08.09.2024

Олександр Литвиненко. (Фото РНБО України)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Литвиненко наголошує, що наразі росія не готова до предметних переговорів про мир.

 

На його думку, переговори з рф можуть бути тільки з позиції сили.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у інтерв'ю французькій газеті Le Monde.

 

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи можливі мирні переговори між Україною і росією за нинішніх умов, секретар РНБО сказав, що наразі Москва не готова до предметних перемовин.

 

"Проблема полягає в тому, щоб змусити путіна сісти за стіл переговорів. Росіяни мають стратегічну культуру, відмінну від західної. Дискутувати з ними можна лише з позиції сили. Ось чому ви (звертаючись до партнерів, - ред.) повинні допомогти нам перемогти росію, озброївши нас. Інакше війна продовжиться і на інших територіях", - сказав пан Литвиненко.

 

Водночас секретар РНБО заявив, що Україна продовжить просувати Формулу миру президента Володимира Зеленського, зокрема, готуючи наступний саміт миру.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні, під час візиту до Італії президент Зеленський заявив, що планує домовитися з президентом Байденом про дозвіл на застосування далекобійної зброї на полях ООН у вересні.