Микола Точицький призначений міністром культури

16:48, 05.09.2024

Микола Точицький товаришує з Єрмаком зі студентських років. (facebook.com/mykola.tochytskyi)

Верховна Рада більшістю голосів підтримала призначення заступника глави Офісу президента Миколи Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій України.

 

За кандидатуру чиновника з Банкової проголосували 252 депутати.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють нардепи з-зали засідань у четвер.

 

При цьому, 17 депутатів утрималися, але ніхто не голосував проти заступника Єрмака.

 

«Микола Точицький – міністр культури та стратегічних комунікацій! 252 голоси за! Попереду багато спільної роботи із Комітетом гуманітарної та інформаційної політики», – радісно прокоментувала призначення народна депутатка від «слуг» Євгенія Кравчук і оприлюднила спільну світлину з ним.

 

 

Цікаво, що у проєкті постанови вказано нову назву Міністерства культури та інформаційної політики - відтепер її буде змінено на Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

 

Як відомо, Микола Точицький – кадровий дипломат, працював у посольствах України у різних країнах та був представником нашої держави при Раді Європи та при Європейському Союзі. У 2021 році його призначили заступником міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

 

У квітні 2024 року він став заступником керівника ОП Андрія Єрмака.

 

За неофіційними даними, Точицький та Єрмак були однокурсниками в Інституті міжнародних відносин.

 

Як повідомляла «УМ», протягом двох днів Рада слухняно підтримує відставки низки урядовців та призначає на їхні крісла – нових фаворитів, або проводить ротації міністрів.

 

Зокрема, у четвер нардепи підтримали відставку Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ та Ірини Верещук з посади віцепрем'єрки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.