Суд відправив під варту одного з учасників незаконного переправлення нардепа Дмитрука через держкордон

13:05, 04.09.2024

Затримано лише одного із поплічників нардепа-втікача Дмитрука. (Фото: сайт ДБР)

Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці одному з учасників організації незаконного переправлення нардепа через державний кордон.

 

Як інформує УМ, про це 4 вересня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань на сайті відомства.

 

Підозрюваний має можливість внести заставу у 5 млн грн.

 

Нагадаємо, 23 серпня 2024 року нардеп, який підозрюється у нападах на громадян незаконно перетнув кордон України з Республікою Молдова в районі пункту пропуску «Павлівка».

 

«За даними слідства, йому допомогли троє подільників. Їм наразі повідомлено про підозру в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

 

Двоє, у тому числі організатор, втекли за межі України, одного було затримано.

 

Останній контролював та інформував спільників про наявність патрулів поблизу прикордонного пункту, де відбувалась втеча.

 

Санкція статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі», - повідомили у ДБР.

 

Нагадаємо, що 23 серпня 2024 року нардеп Артем Дмитрук, якого підозрюють у нападах на громадян, незаконно перетнув кордон України з Республікою Молдова в районі пункту пропуску "Павлівка".

 

За даними слідства, йому допомогли троє спільників. Їм наразі повідомлено про підозру в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Двоє, у тому числі організатор, втекли за межі України, одного було затримано.Санкція статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, Справа Дмитрука: ДБР встановило, як нардеп втік за кордон.