Удар по інституту в Полтаві: ВСП та прокуратура розслідують воєнний злочин

20:06, 03.09.2024

Наразі відомо про 51 загиблу людину та понад 200 поранених. (Фото Суспільне)

Кількість загиблих зросла до 51 людини внаслідок удару російських терористів по  Військовому інституті зв’яку в Полтаві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Офіс генпрокурора, а також головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у вівторок ввечері.

 

За даними слідства, 3 вересня збройні сили рф здійснили повітряну атаку по Полтаві, попередньо, двома балістичними ракетами «Іскандер-М». Ворог поцілив у навчальний заклад та лікарню.

 

Наразі відомо про 51 загиблу людину та понад 200 поранених.

 

За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розпочато досудове розслідування за ст. 110 Кримінального кодексу України — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

 

Частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку, лікарня та прилеглі будинки. Наразі на місці працюють рятувальники, слідчо-оперативна група та інші служби, триває розбір завалів. Кількість постраждалих уточнюється.

 

Водночас головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що військова служба правопорядку у Збройних силах України максимально залучена до оперативного розслідування удару.

 

«Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані», — заявив Сирський. 

 

Як повідомляла «УМ», російські терористи нанесли удар двома балістичними ракетами по Військовому інституту зв’язку в Полтаві у вівторок вранці.

 

Швидкість нанесення удару була такою, що більшість людей не встигла сховатися в укриття. Під завалами було багато людей, яких поспішали врятувати.

 

Після цього на Полтавщині оголосили триденну жалобу