Суджа «на замку»: рф не дає цивільним «зелений коридор»

12:28, 01.09.2024

Росіяни бомблять Суджу.

Цивільним мешканцям не дають змоги виїхати із зони бойових дій на Курщині, зокрема, із Суджі. Більшість із них змушені ночувати у підвалах через удари з боку військ рф.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Сіверськ" Вадим Мисник.

 

"Ми багато спілкуємося з місцевими. Навіть їм показуємо фотовиставки зруйнованих українських міст, демонструємо фільми про злочини, які зробили росіяни на початку війни. Різна є думка в них. Але здебільшого вони не розуміють.

 

Вони говорять про те, що хочуть миру, що поза політикою, щоби все припинилося або дали їм коридор - змогу виїхати з зони бойових дій, що Росія не дає. І вони не розуміють, чому саме по місцях, де немає військових, - по їхніх містах і селах, - ворог б'є і КАБами і дронами. Льодову арену Суджі вони нещодавно КАБом зруйнували, позавчора - школу-інтернат, доволі сучасну будівлю, і багато таких прикладів є", - сказав він.

 

Мисник зауважив, що українські Сили оборони України на території, яку контролюють у Росії, намагаються створити умови, необхідні для нормального проживання населення. Однак, за його словами, більшість мешканців Суджі ночують в підвалах, бо останніми днями посилюються обстріли з боку РФ.

 

Речник зазначив, що у гуманітарному плані ситуація складна, оскільки Росія обстрілює свої ж міста та села, не зважаючи на місцеве населення. Він підкреслив, що Україна дотримується Міжнародного гуманітарного права та забезпечує місцевих цивільних харчовими продуктами, медикаментами та лікарською допомогою. Також, за його словами, організовано постачання технічної і питної води.

 

Як повідомляла УМ, місто Суджа стирають з лиця землі російськими КАБами і артилерією.