Україна перекинула під Покровськ бригаду Нацгвардії «Кара-Даг»

16:04, 31.08.2024

Бригада «Кара-Даг» раніше воювала на Запорізькому напрямку. (Фото бригади Нацгвардії «Кара-Даг»)

Військове командування України вирішило перекинути наступальну бригаду Нацгвардії «Кара-Даг» для посилення оборони стратегічного Покровського напрямку на Донеччині.

 

Це рішення ухвалено на тлі зростаючої активності російських військ в районі Покровська.

 

 Як інформує Україна молода, про це пише Forbes у суботу.

 

"Переміщення бригади з її звичайних позицій на півдні України на незнайоме поле бою на сході підкреслює терміновість проблем України між Авдіївкою і Покровськом", – йдеться в матеріалі.

 

За даними видання, російські пропагандисти припускають, що у ЗСУ ще є близько п'яти добре оснащених бригад у резерві. На їхню думку, можливо, Україна планує використати ці резерви в іншому районі для досягнення вирішального удару до того, як фронт на Донбасі буде повністю знищений.

 

Цим іншим районом може бути Курськ, де український наступ уже четвертий тиждень не демонструє ознак зупинки.

 

"Посилюючи сили в Курській області та зменшуючи їх в Покровську, українські лідери ризикують, вважаючи, що потенційні вигоди від раптового вторгнення на півночі можуть мати більше значення для результату війни, ніж можливі втрати на сході. Це дуже ризикована стратегія", - додають у Forbes.

 

Зауважимо, що бригада "Кара-Даг" є одним з наступальних підрозділів Національної гвардії і була створена в 2014 році, раніше брала участь у боях біля Мелітополя на початку повномасштабного конфлікту.

 

Протягом двох років вона переважно залишалася на Запоріжжі, але зараз її перекинули на схід, де тривають найзапекліші бої.

 

Як повідомляла «УМ», за даними Інституту вивчення війни від 23 серпня, наступ російських окупантів у напрямку Покровська призвів до відходу українських військ з позицій на південний схід від Покровська.