Повітряна атака: Сили оборони збили 24 дрони, ще 25 впали самостійно

10:25, 31.08.2024

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація. (facebook.com/kpszsu)

Сили оборони збили в українському небі 24 ударних БпЛА  Shahed-131/136 під час ворожої атаки в ніч на 31 серпня.

 

Ще 25 дронів впали самостійно, а три - полетіли до Білорусі та росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ в суботу вранці.

 

Зазначається, що ворог завдав удару балістичною ракетою "Іскандер-М" із Воронезької області, чотирма зенітними керованими ракетами С-300 із окупованої Донеччини та 52-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із Курської області рф.

 

При цьому, протиповітряна оборона працювала у Київській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській та Сумській областях.

 

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

 

Водночас, КМВА повідомляє, що Силами та засобами ППО всі російські ударні дрони, які загрожували Києву з ночі на ранок 31 серпня, були знищені.

 

За даними влади, це була четверта повітряна атака на Київ за цей тиждень.

 

Баражуючі боєприпаси заходили протягом всієї ночі – хвилями і з різних напрямків.

 

Повітряна тривога у столиці оголошувалася чотири рази і сумарно тривала майже 4 години. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

 

«Як ви бачите - Київ був і завжди буде пріоритетною ціллю для російського агресора в цій війні.

 

Тому наполегливо прошу киян і гостей міста - будьте свідомі та дисципліновані. Завжди виконуйте правила поведінки при оголошенні повітряної тривоги - прямуйте до укриття!», - зазначають Київській МВА.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ після того, як літак F-16 зазнав катастрофи, а пілот Олексій Месь загинув.