Спецоперація України та Польщі: «накрили» транснаціональне наркоугрупування, фото

13:04, 30.08.2024

Вилучено 195 кг метадону та 53 кг Альфа-PVP, притягнуто до відповідальності понад 2000 наркозбувальників. (Фото: Фейсбук Андрій Нєбитов)

Транснаціональне угрупування наркоділків, які виготовляли та продавали метадон в Україну та Євросоюз ліквідували Департамент боротьби з наркозлочинністю кримінальної поліції спільно з колегами Республіки Польща

 

Як інформує УМ, про це 30 серпня на своїй Facebook-сторінці повідомив заступник Голови Нацполіції Андрій Нєбитов.

 

Знищено найбільшу лабораторію на території Польщі, а також пересувні лабораторії в Україні та Польщі.

 

"Загалом вилучено 195 кілограмів метадону в кристалічній формі, а також 153 кілограми Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, 2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних наркотиків", - розповів Нєбитов.

 

 

На території України та Польщі затримано сімох членів синдикату на чолі з організатором.

 

 

З початку року поліцейські розслідували та направили до суду 113 кримінальних проваджень відносно організованих груп і злочинних організацій у сфері наркообігу. Викрито і притягнуто до відповідальності понад 2000 наркозбувальників.

 

 

"Але це аж ніяк не кінець. Завтра на їхньому місці будуть інші злочинні групи, адже попит породжує пропозицію - такі закони економіки.

 

 

Наркозлочинність, як і наркоманія, – глобальна проблема, з якою стикається будь-яка країна світу. Її неможливо вирішити зусиллями тільки поліції. Потрібна воля та послідовна робота всього суспільства. Перш за все - категорична відмова від вживання наркотиків і виховання здорової нації. Коли молоді не будуть цікаві наркотики, то і злочинцям не буде цікавий цей бізнес. А всі навички й вподобання починаються з родини. Тож протистояти наркоманії має кожен", - йдеться в дописі.

 

 

Як повідомляла УМ, в Україні викрито міжрегіональну організацію наркоділків у погонах.