Паралімпіада-2024: плавці Анна Гонтар і Антон Коль вибороли перші медалі

12:20, 30.08.2024

Анна Гонтар отримала «бронзу» на змаганнях на 50 метрів вільним стилем у класі S6, (Фото: facebook.com/minmolodsport)

Медальний залік на Паралімпійських іграх в Парижі Україна відкрила у четвер, 29 серпня - одразу двоє спортсменів вибороли медалі у змаганнях з пара плавання.

 

Як інформує УМ, про це повідомили світові ЗМІ.

 

Першу медаль на змаганнях Україні приніс Антон Коль.

 

Він виборов срібну нагороду на дистанції 100 метрів на спині, клас S1 (плавці з важкими порушеннями рухових функцій), повідомляє пресслужба Національного комітету спорту інвалідів України та Міністерство молоді і спорту

 

 

Другу медаль - бронзову - виборола плавчиня Анна Гонтар на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S6 (спортсмени з порушеннями або ураженнями опорно-рухового апарату).

 

Україну на цих Паралімпійських іграх представляють 140 спортсменів, які змагатимуться у 17 із 22 параолімпійських видів спорту. Така кількість дисциплін, в якій представлені українці, є рекордною для країни.

 

Зокрема, вони виступлять у пара легкій атлетиці, пара паверліфтингу, пара дзюдо, пара стрільбі з лука, пара настільному тенісі, фехтуванні на кріслах колісних, пара кульовій стрільбі, пара плаванні, пара академічному веслуванні, пара велоспорті, голболі, пара веслуванні на каное, пара триатлоні, пара бадмінтоні, пара тхеквондо, боччі та у волейболі сидячи.

 

Нагадаємо, що урочисте відкриття Паралімпіади-2024 в Парижі відбулося 28 серпня. Змагання триватимуть до 8 вересня.

 

Як повідомляла УМ, Паралімпійські ігри-2024: американська плавчиня Релі-Кросслі встановила світовий рекорд.