У Сумах рашисти вгатили по підприємству: чимало поранених

09:55, 30.08.2024

Задимленість у Сумах від пожежі, що спалахнула на місці російського авіаудару 30 серпня. (Фото: Суспільне Суми)

У результаті російського авіаудару по підприємству у місті Суми вночі 30 серпня дев’ять людей дістали поранення; станом на ранок триває ліквідація наслідків пожежі.

 

Як інформує УМ, про це 30 серпня повідомила Сумська обласна прокуратора у Facebook.

 

"30 серпня близько 01:30 ночі, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог завдав авіаудару по підприємству в м. Суми. Унаслідок атаки окупантів поранено, за попередніми даними, 9 осіб. Наразі триває ліквідація наслідків пожежі", - повідомили, зокрема, в прокуратурі.

 

Також повідомляється що за цим фактом проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

 

Прокурори з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів.

 

Загалом у ніч на 30 серпня російські загарбники запускали по Україні 18 "Шахедів" та балістичну ракету "Іскандер-М", протиповітряна оборона збила 12 безпілотників.

 

Про це 30 серпня повідомили Повітряні сили у Telegram.

 

"У ніч на 30 серпня 2024 року ворог завдав удару балістичною ракетою "Іскандер-М" із Криму та 18-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із районів Приморсько-Ахтарська та Курська – РФ", - зазначили в ПС.

 

Повідомляється, що для відбиття атаки залучалась авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

 

У результаті протиповітряного бою збито 12 ударних БпЛА  "Shahed-131/136", чотири були локаційно втрачені, тобто упали самостійно.

 

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях.

 

Як повідомляла УМ, над Києвом збито більше десятка «Шахедів» - перепало трьом районам.