Слони, зебри, бегемоти: у Намібії через голод знищать понад 700 диких тварин

17:09, 29.08.2024

Людське варварство не має меж - від цього страждає дика природа.

На півдні Африки, у Намібії, планують вбити понад 700 диких тварин, зокрема слонів, зебр і бегемотів, а м’ясо роздати людям.

 

Причиною жорстокого рішення стала найсильніша за останні 100 років посуха, повідомило Міністерство навколишнього середовища, лісового господарства і туризму країни у пресрелізі.

 

Як інформує УМ, про це повідомило CNN.

 

Щоб подолати харчову кризу, влада вирішила вбити 300 зебр, 100 антилоп гну, 83 слонів, 60 буйволів, 50 чорноп’ятих антилоп і 30 бегемотів у рамках так званої "програми відбракування".

 

Влада прогнозує, що нестача продовольства зачепить понад 1,4 мільйона людей, а м'ясо диких тварин може їм допомогти.

 

На думку чиновників, "програма відбракування" також зменшить тиск на водні ресурси, адже чисельність звірів хочуть скоротити у районах, де на них не вистачає води й пасовищ.

 

Також у 2023 році влада постановила, що чисельність слонів необхідно скоротити, аби зменшити кількість випадків конфліктів між людиною і дикою природою.

 

"Зважаючи на сильну посуху в країні, очікується, що кількість конфліктів зростатиме, якщо не вжити жодних заходів.

 

З цією метою 83 слони з визначених конфліктних районів будуть вибракувані, а м'ясо буде передане до програми допомоги постраждалим від посухи при Офісі прем'єр-міністра", – йдеться у релізі Міністерства навколишнього середовища.

 

У відомстві запевнили, що тварин відберуть із національних парків і комунальних територій зі "сталою чисельністю дичини". Вони будуть вбиті професійними мисливцями.

 

Загалом у південній частині Африки живуть близько 200 тисяч слонів.

 

Нагадаємо, у травні Намібія оголосила надзвичайний стан через наслідки посухи. За даними ООН, внаслідок аномальної погоди країна вичерпала 84% своїх продовольчих ресурсів.

 

ООН вже виділила уряду Намібії допомогу в розмірі 3 мільйонів доларів США для реагування на цю кризу.

 

Як повідомляла УМ, «Асканії-Нової» більше немає: заповідник на Херсонщині знищений окупантами.