Лукашенко «божиться»: не воюватиме за межами Білорусі

15:21, 29.08.2024

Лукашенко заявив, що ніколи не буде воювати за межами Білорусі

Наказу про вступ у війну рф проти України, поки до Мінська не прийдуть із "поганими намірами", самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що не віддасть

 

Як інформує УМ, про  це він заявив 29 серпняи на зустрічі з актуальних питань інформаційної політики повідомив Пул першого у Телеграм.

 

"Те ж саме щодо української кризи (так Лукашенко називає російську війну проти України – ред.). Абсолютно зрозуміла, чесна політика. Тут я читаю і погано стає від того, що я читаю ці огляди світових засобів масової інформації: "Та Лукашенко те, та він це...".

 

Та він завтра "аддасць загад – пойдуць туди". Ніяких наказів, щоб іти за межі нашої країни не було і не буде. Ми тільки тоді будемо воювати, коли прийдуть до нас із поганими намірами. Ось і все", - зазначив Лукашенко.

 

Білоруський диктатор зауважив, що у країні "пропагувати будемо тільки нашу білоруську правду".

 

За словами Лукашенка, білорусам не потрібно нічого вигадувати, оскільки й так "вистачає тем, вигідних для нас".

 

"Ми в дивовижному становищі опинилися в цьому плані. Нам не треба ні брехати, нічого вигадувати. А інші країни цього не можуть. Їм треба дійсно там... щось подати у вигідному ключі, м'яко скажемо. Нам це не треба. Нам треба показувати, як воно є", - резюмував диктатор Білорусі.

 

Раніше він заявив, що Білорусь була змушена перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії.

 

Як повідомляла УМ, до Білорусі «завітало» декілька російських «Шахедів».