У Києві затримано палія поліцейських авто: замість обіцяних тисяч доларів – тюремний термін, фото

13:20, 29.08.2024

У Києві затримали молодика, який підпалив 2 авто поліції. (Фото: сайт Нацполіції)

Російські куратори обіцяли молодику 6000 доларів за підпал саме поліцейських автомобілів. Щойно завдання було виконано – куратори зникли, вийшли з переписок, та залишили виконавця без грошей, і з перспективою провести майбутні 10 років за ґратами.

 

Як інформує УМ, про це 29 серпня повідомили на сайті Нацполіції.

 

«26 серпня поблизу Дарницького управління поліції Києва невідомий здійснив підпал одразу двох поліцейських автомобілів. Завдяки спільним діям оперативників Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки, поліцейських Дарницького управління поліції, Управління карного розшуку та інших підрозділів ГУНП, особу підпалювача та його місцезнаходження було встановлено за лічені години», - сказано, зокрема, в повідомлені поліціянтів.

 

Затриманим виявився 20-річний житель столиці. Він отримав замовлення на підпал через месенджер Telegram, де невідомі запропонували йому гроші за умисне пошкодження службового транспорту правоохоронців.

 

Бажаючи заробити, чоловік погодився на пропозицію, після чого отримав детальні інструкції щодо здійснення злочину.

 

 

«Для реалізації злочинного наміру зловмисник ретельно підготувався – винайняв квартиру у житловому будинку неподалік управління поліції. Переконавшись у відсутності свідків, приступив до активної фази злочину. Для підпалу авто використовував легкозаймисту суміш. На вимогу куратора, чоловік зафільмував підпал на мобільний телефон як доказ успішного виконання завдання. Однак, після отримання відеозапису, «куратор» видалив переписку, не заплативши ні копійки виконавцю», - додали в поліції.

 

Натомість правоохоронці, за силової підтримки поліції особливого призначення, затримали зловмисника за лічені години. Йому вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

 

 

Зловмисник вже перебуває під вартою. За скоєне йому тепер загрожує до 10 років тюрми.

 

Як повідомляла УМ, Фітнес-тренер за завданням фсб підпалював військові авто у трьох містах України.