1,5 тисячі км не завада: Генштаб підтвердив ураження двох нафтобаз та складу боєприпасів у рф

10:12, 29.08.2024

Палаюча нафтобаза у Ростовській області рф. (Фото: Телеграм ВАZA)

Сили оборони в ніч на 28 серпня завдали ударів по трьох об’єктах на території Росії – уразили дві нафтобази у Ростовській та Кіровській областях, а також польовий артилерійський склад угруповання російських військ у Воронезькій області.

 

Як інформує УМ, про це 29 серпня повідомили в Генштаб ЗСУ у Facebook.

 

"У ніч на 28 серпня завдано удару по нафтобазі "Атлас", що в Ростовській області РФ. В результаті ураження виникла пожежа на території вертикальних резервуарів об’єкту. Відомо про залучення пожежних потягів до ліквідації наслідків загоряння", - сказано, зокрема, в повідомлені Генштабу.

 

Також повідомляється, що завдання виконали підрозділи Сил спеціальних операцій ЗСУ та Головного управління розвідки Міноборони у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

 

"Крім цього, ударів завдано по нафтобазі "Зеніт" в Кіровській області та польовому артилерійському складу угруповання російських військ "Запад" у Воронезькій області РФ", – повідомили у Генштабі.

 

Інформація про наслідки ураження наразі уточнюється.

 

Варто зауважити, шо нафтобаза "Зеніт", що в Кіровській області РФ, розташована за 1500 км від кордону України.

 

Нагадаємо, раніше російські Telegram-канали і російська влада повідомили, що у ніч на 28 серпня у Ростовській області РФ після гучних вибухів виникли пожежі на двох нафтобазах. За попередньою інформацією, горів комбінат "Атлас" Росрезерву. Трьома тижнями раніше (3 серпня) склад паливно-мастильних матеріалів на території Комбінату "Атлас" у Ростовській області РФ  уразили за допомогою дронів бійці ГУР МОУ.

 

У ніч на 28 серпня у Россошанському районі Воронезької області рф після атаки безпілотника виникла пожежа поблизу вибухонебезпечних об'єктів. Місцева влада прийняла рішення евакуювати людей з двох населених пунктів.

 

У ГУР повідомляли, що нафтобазу у Ростовській області рф уразили в результаті спільної операції ГУР МО разом з ССО ЗС України за допомогою ударних БПЛА українського виробництва.

 

Як повідомляла УМ, на Ростовщині «несподівано» запалали дві нафтобази.