Над Києвом збито більше десятка «Шахедів» - перепало трьом районам

09:23, 29.08.2024

Уламки "Шахедів" впали в трьох районах Києва: пошкождено будинок і горіла альтанка.

Над столицею  в ніч на 29 серпня Сили протиповітряної оборони збили понад 10 російських "Шахедів", 5 ворожих дронів знешкодили над Дніпропетровською областю, повідомили представники влади.

 

Як інформує УМ, про це 29 серпня повідомили в КМВА та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

 

"На Київ російські безпілотники летіли з території окупованої Херсонщини та Курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00. На столицю баражуючі боєприпаси заходили хвилями та з різних напрямків.

 

Повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин. Силами та засобами ППО було знищено понад десяток ударних дронів ворога (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

 

Він також додав, що уламки збитих БпЛА упали в трьох районах: у Голосіївському (падіння уламків на територію житлової забудови, пошкоджені вікна та двері в багатоквартирному будинку), Дніпровському (падіння уламків на територію житлової забудови, без негативних наслідків) та у Деснянському (уламки впали на територію приватного домогосподарства, виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували).

 

"Інформації щодо потерпілих не надходило", – підсумував Попко.

 

У сво чергу голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що вночі оборонці неба збили над областю 5 "Шахедів".

 

Додамо, що тривога у Києві була фактично всю ніч: із 1.59 до 7.20 год. Згодом вранці пронулала вдруге.

 

Також в місті Черкаси внаслідок падіння уламків збитого російського дрона спалахнула пожежа на території приватного підприємства.

 

Як повідомляла УМ, Удар по Куп'янську: КАБ влучив у адміністрацію, є поранені.