На Курщині знищено російський «Сапфір», на Краматощині – СУ-25

10:57, 28.08.2024

Черговий російський Су-25 догорає в степах українського Донбасу. (Фото: Телеграм Хортицький вітер)

У Курській області оператори Сил спеціальних операцій Збройних сил України знищили російський комплекс радіоелектронної боротьби «Сапфір».

 

Як інформує УМ, про це 28 серпня командування ССпО України повідомило у Фейсбуці і оприлюднило відео.

 

«Станцію радіоелектронной боротьби наші воїни виявили під час проведення розвідки місцевості, що перебуває під контролем противника», - ідеться у повідомленні.

 

Ураження нанесли ударні БПЛА, за допомогою яких РЕБ «Сапфір» було знищення, а ворог поніс втрати вбитими і пораненими.

 

А ось на Краматорському напрямку зенітники 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу збили російський літак Су-25.

 

Про це в середу, 28 серпня, у Телеграмі повідомила пресслужба ОСУВ «Хортиця».

 

«На Краматорському напрямку наші військові збили російський літак Су-25, який намагався вести обстріли позицій підрозділів Сил оборони», - йдеться у повідомленні.

 

Воїни-зенітники 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу влучили у Су-25 пострілом із ПЗРК.

 

«Відсьогодні у російській штурмовій авіації стало на один літак менше. Його уламки прикрашають донецькі пейзажі. Вітаємо Лицарську бригаду із відкриттям рахунку по збитим російським «грачам», - зазначили в ОСУВ «Хортиця».

 

Додамо, що загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 28 серпня 2024 року становлять близько 611 тисяч 190 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1090 загарбників.

 

Як повідомляла УМ, Третій «пішов»: ЗСУ знищили на Курщині всі мости, які є ключовими для постачання і відступу противника.