Удар по Краматорську: журналіст Іван Любиш-Кірдей перебуває у важкому стані

19:22, 26.08.2024

Іван Любиш-Кірдей є досвідченим фронтовим журналістом. (facebook.com/ivan.lubyshkirdey)

Журналіст, оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей отримав важкі поранення внаслідок удару російських терористів по готелю «Сапфір» у Краматорську на Донеччині в ніч з 24 серпня на 25 серпня.

 

Іван працював у багатьох редакціях видань і на телеканалах, у тому числі й фотокореспондентом "України молодої".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила дружина постраждалого, журналістка Марія Семенченко у соцмережах у понеділок.

 

За її словами, Іван опинився недалеко від епіцентру вибуху, тому має численні травми і загалом перебуває у важкому стані.

 

«Я боялася таких новин від 2014 року, коли Іван почав їздити і знімати на передову (чого вартує котел в Іловайську). Я боялася цих новин з 2022 року, попри те, що і він, і я розуміли, що так може статися. Виявилося, що до такого не можна бути готовими. Це страшно, це боляче і це буквально руйнує твій світ. Але я дуже вірю в Івана і люблю його», - написала Марія.

 

 

Зараз Іван перебуває у лікарні Мечнікова у Дніпрі, ним опікуються найкращі лікарі, роблять все можливе і неможливе.

 

«Я знаю, що ви теж любите Івана, вірите в нього, вболіваєте. За ці два дні я отримала буквально мільйон слів підтримки і пропозицій дуже різної допомоги. Я дуже це ціную і буквально фізично відчуваю, як сотні рук і сердець підтримують Івана, мене, всю нашу родину. Я вірю, що Іван теж відчуває цю підтримку», - подякувала колегам і друзям Марія Семенченко.

 

І додала: «Дякую всім за підтримку. Я плачу то від жаху ситуації, то від розчулення, що ви таке нам пишете. Що стільки підтримки і любові навколо. Що ми не самі у цій ситуації. Бережіть одне одного. І себе теж. Віримо в краще».

 

Журналістка Тетяна Даниленко також пише: «Серед поранених журналістів у Краматорську – Іван Любиш-Кірдей. Неймовірно добрий, чесний, талановитий хлопець. Крутий професіонал і крутий батько. Зараз він у реанімації у Мечникова».

 

 

Також колеги журналіста поширюють реквізити дружини для тих, хто бажає допомогти:

 

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/6hVTmNgY6T

 

Номер картки банку

5375 4112 2186 8453

send.monobank.ua

 

Як повідомляла «УМ», команда журналістів постраждала внаслідок терористичного удару російських військ по готелю «Сапфір» у Краматорську в ніч на неділю.

 

Загинув громадянин Великої Британії, який був журналістом агентства Reuters. Шестеро людей отримали поранення, четверо з них – журналісти.