Учені виявили критичні періоди подружньої зради

16:28, 26.08.2024

Вчені дізналися, в якому віці подружжя найчастіше зраджує

«Криза середнього віку» – про неї багато хто чув; це «явище» часто пов'язують зі збільшенням кількості подружніх зрад серед людей у віці 40-45 років.

 

Однак нове дослідження, показало, що криза середнього віку - не єдиний період, коли зростає ризик невірності.

 

Як інформує УМ, це цікаве дослідження опубліковане в журналі "Proceedings of the National Academy of Sciences".

 

Психологи виявили, що люди схильні шукати нові емоції, включно з позашлюбними зв'язками, напередодні великих ювілеїв, таких як 30, 40 або 50 років.

 

Згідно з дослідженням, коли людина наближається до "круглої" дати - наприклад, 29, 39 або 49 років, - у неї загострюється бажання знайти новий сенс життя. Це може підштовхнути до пошуку нових вражень, зокрема за межами шлюбу. Автори дослідження зазначають, що людська свідомість тісно пов'язана зі сприйняттям круглих цифр, що спричиняє тривогу і спонукає до різких змін, зокрема і в особистому житті.

 

Дослідження також виявило, що чоловіки найчастіше зраджують у віці 25-30 років, тоді як жінки схильні до зрад у період з 30 до 35 років. Крім того, вчені встановили цікаву залежність: що більша різниця в матеріальному становищі подружжя, то вищий ризик невірності.

 

Чоловіки, які заробляють менше за своїх дружин, зраджують утричі частіше, ніж ті, у кого доходи рівні. Це пов'язано з тим, що чоловіки намагаються компенсувати втрату традиційної ролі "годувальника" через адюльтер, прагнучи таким чином відновити свій авторитет.

 

Найнебезпечнішим з погляду подружньої невірності виявився вік 39 років, коли багато людей переживають кризу, пов'язану з наближенням нового десятиліття, і починають шукати емоційні струси, які часто призводять до зрад.

 

Як повідомляла УМ, Дослідження мозку: травматичні спогади обробляються як поточний досвід.