Удар по готелю в Краматорську: загинув британський журналіст, 6 поранених

20:51, 25.08.2024

Команда журналістів постраждала внаслідок терористичного удару російських військ по готелю «Сапфір» у Краматорську (Фото: ДСНС/прокуратура Донеччини)

Команда журналістів постраждала внаслідок терористичного удару російських військ по готелю «Сапфір» у Краматорську в неділю.

 

Загинув громадянин Великої Британії, який був журналістів агентства Reuters. Шестеро людей отримали поранення, четверо з них – журналісти.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Краматорської МВА Олександр Гончаренко у неділю ввечері.

 

"Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого", - написав він.

 

 

За даними Донецької обласної прокуратури, нині відомо про одного 40-річного загиблого та шістьох поранених цивільних унаслідок ракетного обстрілу Краматорська.

 

"З-під завалів зруйнованої у м. Краматорськ будівлі готелю деблоковано тіло громадянина Великої Британії, який загинув під час ракетної атаки з боку ЗС рф.

 

Поранення різного ступеня тяжкості отримали шестеро людей, з яких четверо журналістів", - йдеться в повідомленні прокуратури.

 

 

У ДСНС України також повідомили, що пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару завершено. Надзвичайники розібрали понад 115 тонн зруйнованих будівельних конструкцій будівлі.

 

Зауважимо, що росіяни вдарили "Іскандером" по готелю в Краматорську вночі.

 

«24 серпня 2024 року, о 22:35, російські війська вдарили по місту, ймовірно, ракетою "Іскандер-М". Під прицілом окупантів опинився житловий квартал, де на території зруйнованого готелю дістали тілесні ушкодження четверо журналістів іноземного медіа 38, 40, 41 та 46 років.

 

Чоловіки отримали мінно-вибухові травми, забій головного мозку, перелом ноги, контузії, різані рани і забої тіла.

Крім того, травмувались 32 та 34-річна містянки, які на момент ворожої атаки перебували у своїх оселях», - повідомили у прокуратурі.

 

 

Як повідомило агентство Reuters, під час ракетного удару по готелю постраждала команда журналістів агентства. Один з членів їхньої команди загинув (його тіло знайшли під завалами), ще двоє були госпіталізовані.

 

Раніше голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомляв, що внаслідок удару постраждало 4 журналістів агенції Reuters, громадяни України, США, Латвії та Німеччини.

 

Як повыдомляла "УМ", внаслідок удару росіян по готелю в Краматорську постраждали журналісти.