«Захисник» УПЦ МП нардеп Дмитрук втік з України

17:03, 25.08.2024

"Прославився" Дмитрук багатьма скандалами.

Незаконно виїхав за кордон позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав церкву Московського патріархату,

 

Як інформує УМ, про це 25 серпня поінформували у правоохоронних органах

 

Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" полетів в Італію ( рейс о 17:40 "Кишинів - Рим").

 

Востаннє законно Дмитрук перетинав кордон України з Молдовою на початку 2023 року і до 24 серпня 2024 року не виїжджав.

 

Торік 24 січня о 19:41 він повернувся в Україну з Молдови через ПП "Маяки-Удобне" автомобілем Toyota з державним номерним знаком і до неділі 24 серпня за кордон не виїжджав.

 

Наразі правоохоронці зʼясовують всі обставини незаконного перетину державного кордону.

 

Нагадаємо, що 24 серпня Дмитрук у Telegram почав заявляти ніби його планують затримати і невдовзі за місцем його проживання у Києві та Одесі відбуватимуться обшуки.

 

Крім того, він заявляв про нібито фейки, що його родина і він в Молдові і українські спецслужби вимагають, аби молдовські – затримали його.

 

Дмитрук відомий кількома скандалами. Він був одним з трьох "антивакцинаторів", яких називав глава фракції "слуг" Давид Арахамія. Дмитрука виключили з фракції "Слуга народу" в листопаді 2021 року.

 

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

 

Нагадаємо, що журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

 

Як повідомляла УМ, нардепа Артема Дмитрука викинули з фракції «Слуга народу».