Ракета-дрон «Паляниця» вперше застосована Україною проти росіян

15:58, 24.08.2024

Про нову зброю «Паляниця» стало відомо під час урочистостей на Софійській площі. (Фото Офісу президента)

Україна вперше успішно здійснила бойове застосування своєї нової зброї: вдарила по росіянам ракетою-дроном «Паляниця».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві.

 

За його даними, йдеться про абсолютно новий клас зброї.

 

«Це наш новий метод відплати агресору. Ворога було уражено. Я дякую всім, хто це забезпечив. Усім розробникам, виробникам і нашим воїнам.

 

Пишаюся вами. росії буде дуже складно, складно навіть вимовити, що саме прилетіло. Складно протидіяти, але дуже легко зрозуміти за що», — сказав глава держави.

 

Президент зазначив, що «Паляниця» є абсолютно новим класом української зброї. Він наголосив, що ця ракета-дрон стала новим методом відплати агресору, і повідомив, що ворога було уражено.

 

На його думку, нова зброя стане серйозним викликом для агресора.

 

«Ми не йшли з війною до росії. Це звідти до нашого дому несуть руїни та намагаються нав’язати нам неволю. Українці на це відповідають цілком справедливо, відповідають свою власною силою та разом з нашими партнерами чесно, незмінно, влучно і з кожним днем все більш далекобійно», - акцентував Зеленський.

 

Згодом міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін сказав у ефірі телемарафону, що нова зброя – ракета-дрон «Паляниця» є невідомою для ворога, тож росіяни вивчатимуть її поступово за технічними характеристиками після влучань.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський привітав українців із 33-річчям Незалежності.