У Калинівці на Вінниччині затримали настоятеля храму за вихваляння путіна

15:21, 21.08.2024

Підривну діяльність московського клірика задокументувала СБУ (Фото СБУ)

Настоятель храму Калинівського благочиння публічно вихваляв путіна, виправдовував збройну агресію рф та очікував на прихід окупантів на Вінниччину.

 

Підривну діяльність московського клірика задокументувала СБУ, після чого сепаратиста у рясі було затримано.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ в середу.

 

За даними спецслужби, у спілкуванні з вірянами протоієрей вихваляв путіна та закликав до підтримки рашистів. Також він поширював прокремлівські наративи серед вірян релігійної громади через Телеграм.

 

"Експертиза підтвердила факти злочинних дій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в регіоні. Під час обшуків у помешканні фігуранта вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку він використовував для поширення ворожої пропаганди", - йдеться в повідомленні.

 

Московському попу повідомлено про підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 

Наразі настоятель перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній закликає вірян приєднуватися до Помісної церкви і пропонує московському попівству розпочати діалог без попередніх умов.