Зеленський закликає Раду невідкладно проголосувати «оборонний пакет»

17:33, 15.08.2024

Нардепів доведеться терміново збирати для підтримки ініативи президента. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Президент Володимир Зеленський закликає Верховну Раду невідкладно зібратися на засідання і ухвалити "оборонний законодавчий пакет для України".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента у четвер.

 

«Уже в серпні, потрібне посилення деяких правових позицій нашої держави. Настав час ухвалити важливі законодавчі речі – оборонний законодавчий пакет для України. Це рішення, які допоможуть і українським воїнам, і всьому українському суспільству, і нашим державним інституціям», - заявив глава держави.

 

Президент окреслив три головні рішення, які мають ухвалити нардепи.

 

«Перше. Маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової. І це треба зробити саме законом, щоб у всіх наших людей була впевненість, що держава спрацює так, як потрібно.

 

Друге. Кожен воїн, який захищає Українську державу, захищає наших людей, захищає нашу незалежність, заслуговує на визнання та максимальну підтримку. Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України, й мають отримати таку шану від Української держави. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних, на рідних наших героїв.

 

Третє рішення. Має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях. Маємо це владнати», - заявив Зеленський.

 

Він також додав, що необхідно позбавити "зрадників, які втекли в росію після 24 лютого" та колаборантів будь-яких звань і нагород в Україні.

 

«Відповідні законопроєкти теж уже є в парламенті. І прошу Верховну Раду зібратися для розгляду цих питань невідкладно найближчим часом», - заявив президент.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про створення першої військової комендатури в Курській області рф, яку очолив генерал-майор ЗСУ Едуард Москальов.