Український Су-27 вперше вдарив по позиціях росіян під Курськом

09:51, 14.08.2024

Україна била по Курщині з літака Су-27, а не з нещодавно отриманих F-16. (Фото з відкритих джерел)

Україна використовує бойову авіацію під час наступі на Курському напрямку.

 

Зокрема, винищувач Повітряних сил ЗСУ вперше вдарив по російському командному пункту в селищі Тьоткіно, що за кілька кілометрів на північ від лінії фронту в Курську.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Forbes.

 

Зазначається, що Україна била з літака Су-27, а не з нещодавно отриманих F-16.

 

Як пише видання, у вівторок в мережі з’явилися перші відеозаписи, на яких, ймовірно, українські винищувачі скидають американські керовані авіабомби JDAM на цілі в Курській області.

 

Журналісти припускають, що командування українських ЗС планує використовувати F-16 для патрулювання протиповітряної оборони, а не для більш ризикованих атак по російських військових цілях - принаймні на початковому етапі.

 

За даними Forbes, українські військові розгорнули "значну кількість" батарей протиповітряної оборони, а також засобів радіоелектронних перешкод, які можуть блокувати радіосигнали, а в деяких випадках навіть скидати бомби з супутниковим наведенням.

 

"За значної допомоги безпілотників з вибуховими пристроями, українські батареї збили кілька російських гелікоптерів. Відстрілюючись, російська артилерія пошкодила один український зенітно-ракетний комплекс "Бук", - пише видання.

 

Варто зазначити, що, попри серйозну нестачу літаків, бомб та іншого важкого озброєння, Україна не просто вторглася в росію - вторгнення не має жодних ознак уповільнення, додає Forbes.

 

Напередодні видання  The New York Times повідомило, що Україна у суворій секретності готувала план прориву в Курську область росії. Офіцерський склад дізнався про нього лише за три дні до наступу, а рядові військовослужбовці - за добу.

 

Як повідомляла «УМ», днями Ставка Верховного Головнокомандувача вперше офіційно підтвердила, що Сили оборони України проводять наступальну операцію на Курщині.

 

Головнокомандувач ЗСУ Сирський стверджує, що під контролем українського війська  понад 1000 кв. км на Курщині.