Агент рф спалив авто військових у Києві й готував замах на офіцера

11:13, 13.08.2024

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани і затримали зловмисника у власному помешканні. (Фото СБУ)

Служба безпеки та Національна поліція затримали агента спецслужб рф, який готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

 

Як інформує УМ, про це 13 серпня повідомили на сайті СБУ.

 

«Щоб впевнитися у спроможності агента виконати завдання, ворог спочатку дав йому два «тестових випробування» - підпалити авто українських захисників.

 

Після цього фігурант отримав нове доручення: встановити відеоспостереження за українським офіцером. У подальшому ворог планував здійснити на нього замах», - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ.

 

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани і затримали зловмисника у власному помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу «цілі» і ще не встиг встановити камеру.

 

 

Фігурантом виявився 20-річний киянин.

 

«Під час обшуків у нього вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто та мобільний телефон з доказами злочинів.

 

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період)», - додали в СБУ.

 

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

 

Як повідомляла УМ, в Києві затримано резидентку гру: координувала виконавців «російських замовлень» в Україні.