Справа Хейла: арештовано ще трьох фігурантів

10:54, 13.08.2024

"Справа Хейла" набирає обертів.

Запобіжні заходи до ще трьох підозрюваних у справі про хабар колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла застосував у вівторок, 13 серпня, Вищий антикорупційний суд.

 

Як інформує УМ, про це 13 серпня повідомила пресслужба ВАКС на сайті відомства.

 

Рішення було ухвалено на засіданні 12 серпня. Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання детектива НАБУ частково.

 

Другого підозрюваного спільника ексзаступника міністра арештовано на 2 місяці із альтернативою застави в розмірі 65 мільйонів гривень.

 

Щодо третього підозрюваного, колишнього керівника державного підприємства, судб обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Іншому підозрюваному, керуючому ТОВ, визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 7 млн грн.

 

Ухвалами слідчих суддів трьом підозрюваним визначено обовʼязки строком на два місяці.

 

Днями Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики Олександру Хейлу, якого затримали на хабарі у пів мільйона доларів.

 

Його відправили під варту до 8 жовтня із правом внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень.

 

Нагадаємо, що 12 серпня стало відомо, що Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро викрили корупційну схему, яку організував заступник міністра енергетики. За даними джерел УП, Олександра Хейла затримали у Києві на хабарі у пів мільйона доларів.

 

За даними слідства, за цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

 

Як повідомляла УМ, цього ж дня Кабінет міністрів звільнив підозрюваного у хабарництві Хейла з посади заступника міністра енергетики.