Білорусь не перекидала «Іскандери» до кордону – ДПСУ

10:56, 12.08.2024

Перекидання до кордону Білоруссю ракет до кордону України не спостерігається.немає

Перекидання чи нарощування військової техніки чи особового складу білоруської армії поряд кордону з Україною Державна прикордонна служба України не фіксує.

 

Як інформує УМ, про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко.

 

"Я не виключаю того, що Білорусь може здійснювати переміщення якихось підрозділів, але це може бути більше в незначній кількості і для нагнітання ситуації", - заявив, зокрема, Днмченко.

 

За словами офіцера, це може відбуватися вглиб території Республіки Білорусь. На даний момент ДПСУ не відмічає переміщення чи нарощування техніки або особового складу білоруських збройних сил поблизу українського кордону.

 

Слова Лукашенка про вказівки щодо перекидання реактивних систем "Полонез" і комплексів "Іскандер" до кордону з Україною речник ДПСУ назвав підіграванням агресивній риториці країни-терористки росії.

 

Демченко додав, що попри тиск росії на режим Лукашенка щодо масштабнішої участі у цій війні, він сподівається, у білорусів вистачить здорового глузду не вестися на тиск Кремля.

 

Водночас Сили оборони, запевнив полковник, продовжують дії щодо укріплення лінії кордону та прикордоння з Білоруссю, щоб у разі повторення подій лютого 2022 року відбити нову атаку з території РБ.

 

Як повідомляла УМ, Білоруська визвольна армія: добровольці воюють за Україну і планують повалити режим Лукашенка.