Україна має визначитися з подальшою долею захопленої Курщини – The Hill

10:37, 11.08.2024

Бойові дії в Курській області підвищує ставку для путіна, вважають зарубіжні фахівці). (Фото з відкритих джерел)

Контрнаступ на територію росії американське видання The Hill назвало «приголомшливим» та опитало експертів, які розмірковують про плани українських військових.

 

Як інформує УМ, про це пише The Hill.

 

«Цього тижня українські війська увійшли до росії, щоб атакувати прикордонний регіон у приголомшливому контрнаступі, який стався після того, як Київ переважно тримав оборону протягом останніх півтора роки», - йдеться у повідомленні.

 

Видання пише, що тепер Україні доведеться вирішувати, що робити з територією, яку вона утримує в росії, і чи не відволікає це від оборонних зусиль на лінії фронту.

 

Науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету Томаш Блусевич вважає, що Україна, швидше за все, вийде з Курська, але тільки після того, як змусить росію перекинути кілька бригад, які будуть використовувати позиції на лінії фронту.

 

«Тепер вони повинні рухатися. А росіяни з цим погано справляються. Вони погано справляються з логістикою. Це був блискучий крок України. ... Вони вже досягли величезного успіху, змусивши росію перемістити свої війська, продемонструвавши, що росія беззахисна на інших ділянках. Це величезний удар по престижу путіна», - зазначив Блусевич.

 

The Hill також пише, що росія відправила підкріплення до Курська і каже, що їй вдасться відбити українські війська.

 

Віце-президент з питань політики та програм аналітичного центру GLOBSEC Олена Кудзько каже, що хоча поки неясно, як буде розвиватися наступ, Україна успішно змінила наратив війни, увірвавшись в росію.

 

«Українці докладають усіх зусиль, щоб змінити наратив про війну. До [Курська] було відчуття, що війна стала досить передбачуваною, і з багатьох сторін війна вже сприймалася як заморожена. Здійснивши цю атаку, Україна насправді зуміла продемонструвати, що є простір для того, щоб зробити цю війну непередбачуваною, що є простір для того, щоб здивувати росію», - заявила вона.

 

Раніше ми писали, що Кремль, ймовірно, вирішив оголосити контртерористичну операцію (КТО), щоб применшити масштаб українського вторгнення до Курської області.

 

Також нагадаємо, що у соцмережах з'явилося відео зміни прапора на будівлі сільради чергового населеного пункту Курської области поки що росії, куди увійшли підрозділи ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, Масована нічна атака Курщини, Воронежчини та Бєлгородщини: росвлада в розпачі.